112Vandaag

Limburg

[VIDEO] Verward persoon steekt woning in brand

Maastricht – Een verwarde man heeft in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 mei rond 00.40 uur zijn woning in een appartementencomplex aan de Dagobertstraat in Maastricht in brand gestoken.

De 40-jarige bewoner hinderde de ter plaatse gespoede brandweer bij de bluswerkzaamheden door het gooien van allerlei voorwerpen en vloeistoffen. De brandweer zag zich vervolgens genoodzaakt terug te trekken, maar het lukte toch nog om het brandje in de woning te blussen.

Hulp door buurtbewoners
Omliggende woningen werden ontruimd en de bewoners konden elders onderdak vinden. Buurtbewoners boden hulp zowel aan de hulpdiensten als aan de mensen die hun woningen hadden moeten verlaten.

Agressief
De man was zeer agressief naar alle gearriveerde hulpdiensten en hij dreigde zichzelf iets aan te doen. Hij had zijn appartement flink gebarricadeerd. Het was voor de politie niet mogelijk de woning te betreden en de man eruit te halen. Daarop werd een politie onderhandelaar ingeschakeld, die uiteindelijk wel contact kreeg met de man maar het niet lukte hem rustig te krijgen.

Tweede brandstichting
De man stichtte vervolgens opnieuw brand in zijn appartement en er ontstonden verschillende brandhaarden. Uiteindelijk kwam de man vast te zitten op het balkon van de woning en kon de woning niet meer in. Op het balkon kon het Arrestatieteam hem overmeesteren. De brandweer had de brand daarna snel onder controle.

De verwarde persoon is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele leden van het Arrestatieteam, die rook binnen gekregen hadden, werden ter plaatse behandeld.

Terugkeer woningen
Een aantal omwonenden kon, nadat de woning geventileerd waren, terug naar hun woningen. Voor de mensen die niet terug konden, werd opvang geregeld.

Meer incidenten
Vooraf aan de eerste brandstichting hadden zich al eerdere incidenten voorgedaan op de Frankenstraat in Maastricht waarbij de verwarde man betrokken was. Het ging hierbij om kleinere brandstichtingen en vernielingen. Een voorbijganger die hierover een opmerking maakte, viel hij aan. Deze voorbijganger raakte hierbij gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.
De 40-jarige man verschanste zich vervolgens in zijn woning in het appartementencomplex.

Motief niet bekend
De man is een bekende van de politie en andere hulpdiensten. Hij had al eerder verward gedrag vertoond. Wat het motief voor de gebeurtenissen is geweest, is nog niet bekend. De man is nog in het ziekenhuis en zal zo snel mogelijk gehoord worden.

To Top