112Vandaag

Noord-Brabant

Illegale sigarettenfabriek aangetroffen na grote brand in Bergen op Zoom

brand BoZ

Bergen op Zoom – Gisteravond omstreeks 19.45 uur ontstond brand in een bedrijfspand aan de Vierlinghweg in Bergen op Zoom. Het betrof een grote brand waarvoor een GRIP-situatie werd afgekondigd. De rook was tot in de wijde omgeving te zien en door de hulpdiensten werd de mensen in de omgeving aangeraden binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Omdat het vuur nog nasmeulde was de situatie voor de politie tot vanmorgen nog te gevaarlijk om een onderzoek in te stellen naar de brand. De brandweer is nog verschillende keren teruggekeerd op de plek om na te blussen. Op dit moment wordt onderzocht wat de oorzaak was van de brand. Dat onderzoek doen we in samenwerking met de Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst (FIOD), omdat er inmiddels duidelijk is geworden dat er wellicht een illegale sigarettenfabriek in het bedrijfspand aanwezig was.

Maandagavond gingen geruchten dat er mogelijk een xtc-laboratorium in het bedrijf aanwezig zou zijn. Dat kan de politie niet bevestigen. Door de brandweer zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten tijdens de brand.

Mogelijk zouden er mensen uit het pand zijn gevlucht, dat wordt door omstanders verklaard. Ook daar heeft de politie op dit moment geen informatie over.

Mochten er mensen zijn die meer informatie hebben en die dat met ons willen delen, dan worden zij verzocht zich te melden via ons algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’sApp (06-12207006). Wanneer men niet met de politie wil praten, dan kan (anoniem) informatie gedeeld worden via www.meldmisdaadanoniem.nl of hun telefoonnummer 0800-7000.

To Top