112Vandaag

Noord-Brabant

Verdachte (35) opnieuw aangehouden voor betrokkenheid bij dodelijk schietincident

Cellencomplex politiebureau

St Willebrord / Breda – Vanavond is een 35-jarige man uit St. Willebrord opnieuw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op de Lunetstraat in Breda waarbij vrijdagavond 6 januari 2017 de 60-jarige Peter van der Linde om het leven kwam. De officier van justitie in Breda gaf toestemming tot deze arrestatie omdat er nieuwe feiten en omstandigheden bekend geworden zijn. Eerder werd deze man al als verdachte in deze zaak aangehouden op vrijdag 8 september 2017. Hij werd na enkele weken weer vrijgelaten.

De politie kreeg vrijdag 6 januari 2017 om 23.22 uur een melding van een buurtbewoner die in de omgeving Dijkplein / Lunetstraat in Breda schoten had gehoord. Agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen op het fietspad, net voorbij een bushalte, een zwaar gewonde man liggen. De dienders begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden. Er werd daarna een plaats delict ingericht en gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. Er werd onmiddellijk een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen bestaande uit 15 rechercheurs.

Opsporing Verzocht
Op dinsdag 10 januari 2017 werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het dodelijk schietincident. Getuigen en andere mensen met informatie over het slachtoffer en het mogelijke motief van de daders werden opgeroepen te reageren. De uitzending leverde 15 tips op onder meer over de contacten van het slachtoffer en over de auto’s die de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel.

Overige aanhoudingen
Tijdens het rechercheonderzoek naar de gewelddadige dood van de 60-jarige Bredanaar kwam een nu 44-jarige man uit Sprundel als verdachte in beeld. Hij werd op donderdag 16 maart 2017 aangehouden. Deze man zit in voorlopige hechtenis. Een 42-jarige man werd net als de vandaag gearresteerde verdachte recent voor de tweede keer in verband met deze zaak aangehouden. Hij werd woensdag 17 mei 2017 in de Penitentiaire Inrichting in Grave voor het eerst als verdachte in deze zaak gearresteerd. Hij zat daar in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek. De rechter-commissaris oordeelde op vrijdag 19 mei 2017 dat er onvoldoende gronden waren om hem voor het schietincident nog langer vast te houden. Hij werd echter met toestemming van de officier van justitie op woensdag 11 april 2018 opnieuw aangehouden, vanwege het bekend worden van nieuwe feiten en omstandigheden. Ook hij zit nog vast.

To Top