112Vandaag

Noord-Holland

Pluim voor alerte buurtbewoner

Pluim

Amstelveen – Een alerte buurtbewoner heeft op 11 maart 2018 gezorgd dat de politie drie tieners op heterdaad kon aanhouden. Teamchef Eric Aldewereld van de politie Amstelveen reikte voor deze hulp een pluim uit.

De politie krijgt die zondagmorgen rond 00.50 uur een melding van een woninginbraak. De melder belt niet alleen met 112, hij observeert ook de inbrekers en houdt contact met de politie om de juiste positie van het trio door te geven, waarna de aanhoudingen volgen.

Dankbaar
Teamchef Aldewereld: ‘Het oppakken van inbrekers kunnen we niet altijd alleen. We maken daarom dankbaar gebruik van burgers die ons bij de opsporing helpen. In dit soort gevallen mag men altijd het alarmnummer 112 bellen. We kunnen dan adequaat reageren, zeker als de melder, zoals in dit geval, ons tijdens het aanrijden ook nog eens op de hoogte houdt. Degene aan wie wij de pluim hebben uitgereikt was die nacht voor ons van onschatbare waarde. Een aanhouding op heterdaad is voor ons zeer belangrijk. Het kost ons minder tijd om een zaak op te lossen en we kunnen vaak de gestolen voorwerpen direct terug geven aan de gedupeerde van een woninginbraak.’

To Top