112Vandaag

Noord-Brabant

Kom je met je caravan van Paaspop, haalt de politie je van de weg

Caravans Paaspop

In verband met de uitstroom van bezoekers van Paaspop werd er vandaag op 2 locaties gecontroleerd op de Maastrichtseweg in ‘s-Hertogenbosch en De Amert in Veghel. Hierbij ging de aandacht in het bijzonder uit naar de caravans en het rijden onder invloed. Naast de politie waren er ook nog inspecteurs van de RDW en de Belastingdienst.

In totaal werden er 68 voertuigcombinaties met bestuurders gecontroleerd en werden er 51 pv’s opgemaakt voor verschillende technische mankementen, maar ook voor het rijden zonder rijbewijs, voor snelheidsovertredingen (1× invordering rijbewijs) en overbelading.

Daarnaast reden 7 bestuurders onder invloed van alcohol en moesten 2 daarvan zelfs hun rijbewijs achterlaten, omdat het ingevorderd was. De hoogste waarde was 650 Ug/l, bijna 3x de toegestane waarde.

Ook de belastingdienst was er niet voor niets. Op 13 voertuigen werd beslag gelegd, waarvan er 4 daadwerkelijk afgevoerd werden. Ter plaatse werd er ruim €51000 aan achterstallige belasting betaald.

Caravans Paaspop

Foto: Politie

To Top