112Vandaag

Provincies

Man ernstig gewond bij mogelijke straatrace in Utrecht

straatrace

Utrecht – Een 48-jarige man uit Utrecht is zondag 1 april ernstig gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Rio Brancodreef ter hoogte van de Bostondreef. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer was bestuurder van een busje dat omstreeks12.30 uur frontaal werd aangereden door andere auto die op de verkeerde weghelft reed. De bestuurder daarvan, een 21-jarige Utrechter, is aangehouden. Het wegdek lag bezaaid met onderdelen. Bussen moesten worden omgeleid. De politie verrichtte uitgebreid sporenonderzoek op de plek van het incident. Ook werd een buurtonderzoek ingesteld.

Meer auto’s betrokken
Bij het ongeval waren vermoedelijk nog twee andere auto’s betrokken. Deze zijn in de omgeving aangetroffen zonder inzittenden. Onderzoek moet uitwijzen wie de bestuurders zijn geweest en wat hun rol was met betrekking tot het ongeval. Uit het onderzoek moet ook blijken of er sprake was van een straatrace, zoals meerdere getuigen stelden.

Getuigen gezocht
Was u getuige van het incident en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met het Tactisch VerkeersTeam dat het onderzoek uitvoert, via 0900 – 88 44.

To Top