112Vandaag

Drenthe

Man laat vriendin naakt over straat lopen met bordje ‘hoer’

Cellencomplex

Een vrouw in Hoogeveen is door haar toenmalige vriend gedwongen om vrijwel naakt over straat te gaan. Zij droeg een piepschuim bordje met de tekst ‘hoer’ erop.

De man (32) uit Arnhem zei dinsdag voor de rechtbank in Assen dat de vrouw straf kreeg, omdat zij vreemd was gegaan. ,,Eigenlijk wilde ik weggaan. Maar zij zei dat ze alles wilde doen om te zorgen dat ik bleef. Toen bedacht ik dat van het bordje met hoer en dat zij daarmee naakt de straat op moest lopen. Ik vond dat eigenlijk wel creatief van mezelf.”

De Arnhemmer vermoedde dat zijn vriendin vreemd ging met de bovenbuurman. Zij laat weten dat hij haar vanaf dat moment begon te slaan. Ze liep onder meer een gebroken ruggenwervel op.

De mishandelingen zouden zijn gebeurd tussen juni 2014 en 16 juli 2016. De twee hadden sinds een paar maanden een relatie, nadat ze elkaar leerden kennen via een chatsite.

Een buurvrouw, die de Hoogeveense met het bordje hoer zag lopen, heeft verklaard dat zij heel bang was voor de verdachte. Het slachtoffer droeg alleen een string en probeerde haar borsten te bedekken. De getuige zag dat de vrouw onder de blauwe plekken zat. De verdachte ontkent de mishandelingen. Bij de rechtbank zei hij te vermoeden dat haar vorige vriend haar heeft geslagen.

Buitengewoon vernederend
De verdachte heeft een lang strafblad. Volgens deskundigen heeft de man stoornissen, waarvoor hij behandeld moet worden. De verdachte is ook verslaafd geweest aan het roken van cocaïne. De officier van justitie constateert dat de vrouw door een hel is gegaan. ,,Dat met dat bordje was misschien wel haar redding.” De officier vindt dat er voldoende bewijs dat de verdachte haar ernstig mishandeld heeft. ,,Wat haar is overkomen, dat zij bijna naakt de straat op moest, is buitengewoon vernederend geweest.”

De strafzaak tegen de man is meerdere keren om uiteenlopende redenen uitgesteld. Ondertussen is hij voor andere strafbare feiten al veroordeeld tot een combinatie van cel en behandeling (ISD). Dinsdag is tegen de man 1,5 jaar gevangenisstraf geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

To Top