112Vandaag

Noord-Holland

Man breekt in bij politieauto waar zelfs nog een agent in zit

Politieauto met zwaailicht

Waddinxveen – Een opmerkelijk verhaal in Waddinxveen zondag op maandagnacht.

Een agent stond op een parkeerplaats niets vermoedend te wachten, toen het oog van een dief viel op de mobiele telefoon die in de auto van de agent lag. Ondanks dat de collega in een opvallend politie-uniform zat werd plotseling duidelijk dat de dief dat niet had gezien.

De dief trok het portier van de onopvallende dienstauto open, dook aan de passagierszijde naar binnen en schrok zich kapot toen hij de agent zag zitten.

De agent bedacht zich geen moment, sprong uit de auto en zette de achtervolging achter de dief in. Deze was minder snel dan de agent die de verdachte kon aanhouden. De dief is vervoerd naar het politiebureau in Gouda.

To Top