112Vandaag

Provincies

Huisarts en handlanger gearresteerd voor handel in illegale medicijnen

Arrestatie

De politie heeft dinsdag 6 maart twee Rotterdammers aangehouden die worden verdacht van de illegale handel in medicijnen. Het gaat onder andere om kalmerende middelen, sterke pijnstillers en geneesmiddelen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s)

De zaak kwam aan het rollen toen de politie halverwege 2017 een anonieme tip binnen kreeg. Een 55-jarige Rotterdammer zou handelen in diverse medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn. De andere verdachte is een huisarts die nog enkele uren per week aan het werk was in zijn (vroegere) praktijk. De arts wordt ervan verdacht dat hij de recepten uitschreef voor de medicijnen die illegaal werden verhandeld. De politie vermoedt dat de verdachten al zeker een jaar op deze manier werken.

Beide verdachten zijn vrijdag 9 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij zitten voorlopig nog vast.

To Top