112Vandaag

Noord-Brabant

Hennep en synthetische drugs gevonden tijdens actiedag

Drugs

Tilburg/ Chaam – Politie, belastingdienst en gemeenten zijn woensdag 7 maart gezamenlijk op pad gegaan tijdens een actiedag. Daarbij zijn zowel bestuurlijke als strafrechtelijk controles uitgevoerd. Er werden een tiental locaties doorzocht. Op drie locaties kwamen gemeente, politie en/ of belastingdienst in actie.

Aan de Broekhovenseweg in Tilburg werden 100 garageboxen gecontroleerd. In een van de boxen werd zo’n 20 kilogram grondstoffen voor synthetische drugs gevonden en ook nog 25 kilo gram harddrugs. In een andere box werden goederen gevonden die gebruikt kunnen worden om een hennepkwekerij in te richten. De huurder van de box, een 25-jarige Tilburger, kwam op het moment van de controle aanrijden. Zijn auto werd gecontroleerd, in de auto bleken 30 hennepstekken te liggen. Bovendien had de man nog ruim 37.000 aan boetes open staan. Hij is aangehouden.

Kamillehof
Bij een woning aan het Kamillehof ontdekte de politie een hennepkwekerij en –stekkerij. In de kwekerij stonden zo’n 200 planten. In de stekkerij stonden 5000 stekken. Met deze stekken zou je gemiddeld zo’n 25 kwekerijen in kunnen richten. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Er werd niemand aangehouden.

Chaam
Bij een 53-jarige man in Chaam werd zijn auto in beslag genomen vanwege een openstaande belastingschuld. Zijn woning werd ook bekeken er werd verder niets aangetroffen.

Ondermijning
De aanhouding en de doorzoekingen vonden plaats tijdens een integrale actie en sluiten aan bij een bredere aanpak om als één overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden. Aan de actie deden mee: medewerkers van politie en Belastingdienst, zij werkten nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven en instanties, Door deze integrale aanpak neemt de slagkracht van de overheid toe. Iedere interventie raakt en verstoort de criminele industrie.

To Top