112Vandaag

Noord-Brabant

Drugs, materialen voor hennepkwekerij en dure auto in beslag genomen

Porsche

Rijen, Tilburg – De politie heeft dinsdag 6 maart 2018 tijdens invallen op adressen in Rijen en Tilburg opnieuw drugs maar ook een wapen en zelfgemaakt zwaar vuurwerk aangetroffen. De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een integrale actie die deze week in de Eenheid Zeeland-West Brabant wordt gehouden om als één overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.

In een woning aan de Kapelaan Raaijmakersstraat in Rijen werd onder meer een busje pepperspray, een handelsvoorraad amfetamine, een gebruikershoeveel cocaïne en een tas met zelfgemaakt zwaar vuurwerk aangetroffen. Ook werd een contant geldbedrag een personenauto van het merk Porsche 911S in beslag genomen. In een pand aan de Kempenbaan in Rijen werd een grote hennepkwekerij in opbouw aangetroffen. De apparatuur met een waarde van circa 70.000 euro werd in beslag genomen.

Tilburg
In Tilburg werd in een woning aan de Duiventoren enkele kilo’s amfetamine en versnijdingsmiddelen aangetroffen. Een 37-jarige Tilburger werd aangehouden.

Amfetamine

Amfetamine Tilburg/Foto: Diederik Cools

Ondermijning
De aanhoudingen en doorzoekingen vonden plaats tijdens een integrale actie en sluiten aan bij een bredere aanpak om als één overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden. Aan de actie deden mee: medewerkers van politie en Belastingdienst, zij werkten nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven en instanties, Door deze integrale aanpak neemt de slagkracht van de overheid toe. Iedere interventie raakt en verstoort de criminele industrie.

To Top