112Vandaag

Noord-Holland

Aanhoudingen voor handel in drugs

Arrestatie

Amsterdam – Een speciaal rechercheteam van de politie Amsterdam heeft recentelijk vijf Amsterdammers aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij huiszoekingen vonden de rechercheurs 288.000 euro aan contant geld, zeven voertuigen, ruim twaalf kilo cocaïne en tassen vol xtc-pillen. De mannen zitten nog vast.

De rechercheurs van het Team Bestrijding Ondermijning van de Dienst Infrastructuur van de Amsterdamse politie richten zich op ondermijnende criminaliteit die samenhangt met taxi’s, havens en het vervoer van mensen en goederen in het algemeen. In dit geval kwamen zij drie drugskoeriers van 32, 29 en 28 jaar op het spoor, omdat één van hen met zijn taxi drugs afleverde, meestal bestaande uit wikkels cocaïne. De drugshandel blijkt zeer lucratief. De rechercheurs berekenden dat de verdachten wekelijks ongeveer vijf honderd bestellingen afleverden, bestaande uit minimaal een wikkel cocaïne van 50 euro. ‘De mannen die geen officiële inkomstenbron hadden, haalden een weekomzet van minstens 25000 euro per week. Zij hadden de beschikking over een aanzienlijke klantenkring ‘, aldus een rechercheur.

Handelsvoorraad
Het onderzoek naar de drie drugskoeriers brengt ook hun twee opdrachtgevers in beeld, een 38-jarige man uit Amsterdam-West en een 28-jarige uit Amsterdam-Buitenveldert. Wanneer de rechercheurs voldoende aanknopingspunten hebben, verrichten ze zoekingen op vijf adressen.

Koffer
Tijdens de doorzoekingen van deze vijf woningen treffen de rechercheurs geen handelshoeveelheden drugs aan. Een nader onderzoek naar de 38-jarige verdachte zette de rechercheurs op het spoor van een woning in Amsterdam-Zuidoost. Wanneer ze daar aanbellen, gooit de 50-jarige bewoonster nog snel een koffer van het balkon. Die blijkt gevuld met cocaïne, xtc-pillen en een automatisch vuurwapen. In de woning vinden de rechercheurs ook nog veel drugs. Ongeveer twaalf kilo cocaïne met een straatwaarde van ongeveer een half miljoen euro. ’ We vermoeden dat de vrouw zorg droeg voor het handels klaar maken van de drugs. Zij is aangehouden. De Raadkamer van de Rechtbank heeft haar in afwachting van het strafproces op vrije voeten gesteld.’

Huiszoekingen
De zes huiszoekingen leveren in totaal op: 288.000 euro aan contant geld, zeven voertuigen, ruim twaalf kilo cocaïne en tassen vol xtc-pillen. De rechercheurs onderzoeken nu nog hoe het zit met de bezittingen van de vijf verdachten en spitten hun bankgegevens door.

To Top