112Vandaag

Noord-Brabant

Spectaculaire reddingsactie redt ree van verdrinkingsdood

Zaterdagmiddag rond 17:00 kwam een melding binnen van een dier in nood langs de Kwelderdijk in Biest-Houtakker. Er zou een ree te water zijn geraakt die er niet meer op eigen kracht uit kon komen. Hierop is een speciaal oppervlakte reddingsteam van brandweer Moergestel opgeroepen.

Na enige tijd zoeken kwam de brandweer aan op de plaats van het incident. Het dier was toen nog aan het rondzwemmen in het ijskoude water van het Wilhelminakanaal. Twee leden van de brandweer zijn met speciale pakken het water in gegaan om het dier te redden van zijn verdrinkingsdood. De brandweer had het dier snel te pakken waarna het aan de kant kon worden gehaald.

De ree is door de brandweer aan land gebracht en in een deken gewikkeld. De dierenarts was ondertussen ook al onderweg. Het dier had al enige tijd in het water gelegen voordat het kon worden gered, hierdoor is de ree veel lichaamswarmte verloren. De dierenarts diende een rustgevend middel toe waarna het dier meegenomen kon worden naar de dierenartsenpraktijk in Moergestel om hier verder verzorgd te kunnen worden.

Volgens de boswachter zijn door de grote storm van enkele weken terug meerdere reeën ontsnapt uit een natuurgebied, nadat een grote boom op het hekwerk is gevallen. Zo konden de reeën ontsnappen, daar is deze ree één van.

To Top