112Vandaag

Noord-Holland

Politie zoekt getuigen van steekincident Zaandam

politiewagen met ambulance

Zaandam – De politie is op zoek naar getuigen van een ernstig steekincident op vrijdagavond op de Czaar Peterstraat in Zaandam.

Omstreeks 23.20 meldde zich een man aan het politiebureau aan de Nicolaasstraat in Zaandam. De man had een bebloed mes bij zich en vertelde dat er verderop een vrouw lag, die was neergestoken. Ter plaatse trof de politie de vrouw aan. Zij lag op het trottoir en werd ondersteund door omstanders. Aangezien de vrouw geen goed voelbare polsslag meer had, startte de politie met levensreddende handelingen. Deze werden na enkele momenten al overgenomen door ambulancepersoneel. Het slachtoffer, een 28-jarige Bulgaarse, werd in kritieke toestand overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

De man die het steekincident had gemeld, een 44-jarige Bulgaar, werd als verdachte aangehouden.

Getuigen gezocht
De politie is een onderzoek gestart en vraagt de medewerking van eventuele getuigen die iets kunnen vertellen over het steekincident of de aanleiding daartoe. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000.

De politie zoekt ook naar beelden van het incident. Hebt u het incident gefilmd, dan ontvangt de politie graag de beelden voor het onderzoek. Via www.politie.nl/upload kunnen de beelden worden opgestuurd naar de politie.

To Top