112Vandaag

Noord-Brabant

Voorbijganger maakt bewoner brandend huis wakker

brandweer

Roosendaal – Op de Frisodonk is brand gesticht bij een huis. Een 78-jarige vrouw is ontkomen.

Rond 21.46 uur op vrijdagavond 26 januari werd de brand gemeld. Een voorbijganger zag de brand bij de garage en bonkte op deuren en ramen om de bewoners wakker te krijgen. Twee garagedeuren stonden in brand.

Behalve de brandweer reed ook een agent naar het adres. De bejaarde bewoonster was nog in het huis. Zij opende het rolluik van de voordeur maar stond op die plek midden in de rook. De agent hielp haar naar buiten en ze werd door omstanders opgevangen. De brandweer bluste de brand. De vrouw had, nadat ze wakker werd gemaakt, zelf geprobeerd de brand te blussen wat niet gelukt was. Omdat zij veel rook in had geademd is zij door ambulancepersoneel geholpen. De politie heeft het vermoeden dat de brand door brandstichting is ontstaan en is een onderzoek gestart.

To Top