112Vandaag

Noord-Brabant

Straatroof en schennispleging

uniform politie

Molenschot/Hulten/Gilze – De politie doet onderzoek naar vier incidenten en zoekt getuigen. Bij deze incidenten is er mogelijk sprake van dezelfde dader. In november en december 2017 vond er in Molenschot een straatroof plaats en in Hulten een poging daartoe. Hiernaast deden twee personen aangifte van schennispleging/aanranding in Hulten en Gilze.

Straatroof
Een scholiere kwam op donderdag 14 december rond 17.45 uur op haar fiets thuis aan op de Broekstraat. Ze liep met haar fiets op de oprit van het huis en wilde de fiets in de schuur zetten. Ze zag vervolgens dat er een jongen met een capuchon op en een bedekt gezicht op haar af kwam gelopen. Het meisje sprak hem aan, maar de jongen reageerde niet. Toen hij te dicht bij kwam gaf ze hem een duw. Daarop ging de man weg met de tas van het slachtoffer. De man vertrok in de richting van de Heideweg.

Op maandag 11 december 2017 werd rond 16.30 uur een vrouw bijna beroofd. Zij stond op de Burgemeester Ballingsweg in Hulten op de bus te wachten. Vanuit het niets sprong iemand op haar rug en duwde haar richting de grond. Hij greep naar haar tas, maar het lukte de dader niet deze los te trekken. Hij rende vervolgens zonder buit weg in de richting van de Broekdijk.

Schennispleging
Op donderdag 14 december 2017 omstreeks 17.15 uur reed een vrouw op haar fiets over de Broekstraat in de richting van de Kapelstraat in Molenschot. Ter hoogte van de kerk merkte zij dat er een jongen achter haar fietste. Halverwege de Kapelstraat kwam deze jongen naast haar fietsen en gaf haar een duw. Hij blokkeerde vervolgens de weg en stak zijn handen in zijn broek en betaste zijn geslachtsdeel.

Op maandagmiddag 27 november 2017 fietste een vrouw rond 17.15 uur op de Lijndonk te Gilze. Op de Molenschotsedijk merkte zij dat een man achter haar fietste. Hij reed dicht achter haar en kneep vervolgens in haar billen. Niet veel later zette de man zijn fiets stil voor de vrouw en haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek. De vrouw kon de man passeren en verloor de man uit het zicht.

Signalement
Het lijkt erop dat er bij alle incidenten sprake is van dezelfde dader. Dit betreft een 17-20 jarige blanke man van ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg een (donker)groene jas met capuchon en is vermoedelijk in het bezit van een rugzak. Hij verplaatst zich op een (elektrische) fiets.

De politie is op zoek naar mensen, die meer over de dader of incidenten weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

To Top