112Vandaag

Binnenland

Ruim 10.000 stormmeldingen voor brandweer

Geldrop boom op auto

De storm die vandaag over ons land raasde, kwam niet onverwacht. ‘Als brandweer waren we daarom goed voorbereid. Zowel met mensen als met materieel stonden we paraat om de ruim 10.000 meldingen af te handelen’, blikt Stephan Wevers, voorzitter Brandweer Nederland, terug op vandaag.

‘Ik ben trots op onze mensen die deze dag alles uit de kast hebben gehaald om de helpende hand te bieden. In een hele korte tijd hebben we met elkaar heel veel werk verzet om de stormoverlast zoveel mogelijk te beperken. Helaas heeft deze storm wel aan zeker twee burgers het leven gekost.’

Ook komende dagen nog druk
De brandweerkorpsen in bijna alle 25 regio’s hadden het vandaag extreem druk. Alleen in het noorden van het land waren er minder meldingen omdat de storm daar minder hevig was. Ook de komende dagen is de brandweer nog druk met het afhandelen van de minder urgente meldingen.

To Top