112Vandaag

Gelderland

Bewoner laat brandweer niet binnen bij ‘brand’ in hennepkwekerij in Zaltbommel

Hennepkwekerij Zaltbommel

Zaltbommel – Donderdagmiddag werd aan de Esdoornstraat in Zaltbommel een hennepkwekerij ontdekt. De brandweer was gebeld door een buurtbewoner dat er brand was in een woning. Hij zag rookwolken uit een dakraam komen. Toen de brandweer ter plaatse kwam wilde de bewoner hen niet binnen laten. Gezien de gevaar setting, het betrof een rijtjeswoning, besloot de brandweer na overleg met de politie om toch naar binnen te gaan. Boven werd geen brand, maar wel een hennepplantage met 421 stekjes aangetroffen meldt de Politie op Facebook.

De bewoner werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het is onduidelijk wat de buurtbewoner die de melding deed heeft gezien. Waarschijnlijk waren het stoom- of stofwolken die uit het raam van de kwekerij kwamen.

De elektriciteit was illegaal afgetapt.

To Top