112Vandaag

Noord-Brabant

Vrouw in kritieke toestand na aanrijding met doorrijding in Eindhoven

traumahelikopter

Eindhoven – Bij een ernstige aanrijding op Eisenhowerlaan in Eindhoven is zaterdagavond kort na 23.30 uur een 45-jarige vrouw uit Eindhoven zwaargewond geraakt. De vrouw stak met haar fiets de kruising met de Wolvendijk over toen ze werd geschept door een donkerkleurige personenauto. Die auto reed na de aanrijding door.

De vrouw bleef zwaargewond achter op het wegdek en was niet aanspreekbaar. Ze is in kritieke toestand meegenomen naar het ziekenhuis met ernstige verwondingen, onder meer aan haar onderlichaam.

Zoektocht naar bestuurder
De politie startte direct een groot onderzoek om de bestuurder van de betrokken auto te achterhalen. Het zou gaan om een donkerkleurige Volkswagen Polo met schade aan de voorkant. In die zoektocht werd onder meer Burgernet ingezet. Niet veel later kwam er bij de politie informatie binnen dat er op de Boschdijk in Eindhoven een soortgelijke auto geparkeerd stond. Dat bleek inderdaad zo te zijn. De Polo werd meegenomen voor technisch onderzoek.

Getuigen
De zoektocht naar de doorrijder is inmiddels uitgebreid. De politie heeft een sterk vermoeden wie de bestuurder van de auto is geweest en probeert hem te achterhalen.

“Daarnaast zijn wij dringend op zoek naar getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren of de beschadigde Polo kort na het ongeluk hebben zien rijden. Mogelijk kunnen zij meer informatie geven over de bestuurder van de auto. Die informatie is voor ons onderzoek van groot belang”, zo laat de coördinator van het onderzoek weten.

Toedracht
Verkeersspecialisten doen intussen onderzoek naar de exacte toedracht. Zo wordt er technisch onderzoek verricht aan de auto en hebben experts langere tijd onderzoek verricht op de Eisenhowerlaan.

Meld informatie
Getuigen worden met klem verzocht om zich te melden. Dat kan door te bellen met 0900-8844 of door gebruik te maken van het tipformulier.

To Top