112Vandaag

Overijssel

Twee verdachten aangehouden voor grove mishandeling

Dienst in de dienstauto

Enschede – In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een grove mishandeling plaats op de Noorderhagen in het centrum van Enschede. Dank zij getuigen en beeldmateriaal van gemeentelijk cameratoezicht konden zaterdag en zondag twee verdachten buiten heterdaad worden aangehouden.

Op zaterdag 6 januari rond de klok van 3.20 uur werden agenten naar de locatie gestuurd. Er zou iemand zijn mishandeld en tegen het hoofd zijn geschopt door twee voor hem onbekende personen. Ter plaatse troffen agenten het ontdane slachtoffer en spraken ze met getuigen. Het slachtoffer was meermaals was geslagen en geschopt tegen het hoofd.

Getuigen en beveiligingscamera’s
Dankzij de hulp van getuigen en verzameld beeldmateriaal van beveiligingscamera’s in het centrum werd de zaak duidelijk. De eerste verdachte werd zaterdagochtend al aangehouden. Hij werd op beeldmateriaal herkend door agenten. De tweede verdachte kon worden aangehouden dankzij de goede samenwerking met de gemeentelijke afdeling cameratoezicht. Door een van hun medewerkers werd de verdachte herkend. Deze verdachte werd in de loop van deze zondagochtend in de kraag gevat.

In verzekering gesteld
De twee verdachten zijn afkomstig uit Enschede en 21 en 22 jaar oud. Ze zijn ingesloten op het politiebureau en in belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt voor mishandeling, zware mishandeling dan wel openlijke geweldpleging.

Het 29-jarige slachtoffer uit Enschede kon na behandeling door ambulancepersoneel weer naar huis.

To Top