112Vandaag

Flevoland

Kinderen van de man die omkwam door vuurwerk in Swifterbant waren getuigen

Swifterbant – Nog voor vuurwerk officieel mag worden afgestoken in Nederland, is zaterdagmiddag de eerste vuurwerkdode gevallen. In het dorp Swifterbant is een 39-jarige inwoner overleden.

Het slachtoffer woont in de straat waar het dodelijk ongeval plaatsvond. Er waren op dat moment veel mensen op straat, onder wie ook kinderen. Twee kinderen zijn in de ambulance onderzocht. ‘Ogenschijnlijk hebben zij geen letsel opgelopen’, aldus de woordvoerder van de politie. De twee kinderen van de man die omkwam waren getuigen van het ongeval.

Alle getuigen worden ondervraagd. Inmiddels heeft de gemeente voor de toeschouwers slachtofferhulp geregeld. Het politieonderzoek naar het ongeval loopt nog. De politie vermoedt dat het om illegaal vuurwerk ging, omdat het zwaar vuurwerk was. Het is nog niet bekend om wat voor soort het ging en wat er precies is misgegaan.

To Top