Verdachte aangehouden voor doorrijden na aanrijding in Den Haag - 112Vandaag

112Vandaag

Noord-Holland

Verdachte aangehouden voor doorrijden na aanrijding in Den Haag

arrestatie

Verdachte aangehouden voor doorrijden na aanrijding

Den Haag – Agenten hielden woensdagavond 27 december in een woning in Den Haag een 39-jarige Hagenaar aan op verdenking van betrokkenheid bij een aanrijding met letsel eerder die avond. Op de Meppelweg ter hoogte van de Maartensdijklaan was een voetganger aangereden door de bestuurder van een bestelbusje, die er na de aanrijding vandoor ging.

De hulpdiensten kregen omstreeks woensdag rond 20.20 uur de melding dat er op de Meppelweg een voetganger was aangereden door een bestelbusje dat na de aanrijding was doorgereden. Agenten troffen ter plaatse een, naar later bleek, 74-jarige Hagenaar aan die zwaargewond op straat lag. Ambulancepersoneel en een mobiel medisch team ontfermde zich over het slachtoffer, terwijl agenten op zoek gingen naar de bestuurder van het busje. Bij de aanrijding was een kentekenplaat van de bus achtergebleven en zo was bekend waar de vermoedelijke bestuurder, een 39-jarige Hagenaar, moest wonen. Hij werd enige tijd later aangehouden in zijn woning. Ook het betrokken busje werd aangetroffen en had flinke schade. De aangehouden verdachte bleek onder invloed te zijn van alcohol en blies op het bureau 290 ugl. Hij zit vast voor verhoor.

Iets gezien?

De afdeling VerkeersOngevallenAnalyse deed ter plaatse sporenonderzoek en heeft de zaak in behandeling. In verband met het onderzoek komen zij graag in contact met mensen die iets gezien hebben van de aanrijding of het beschadigde busje, een witte Mercedes sprinter, daarna hebben zien rijden in de wijk of hebben gezien dat het geparkeerd werd in de Weesperstraat. De onderzoekers van bureau Verkeer zijn bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

To Top