112Vandaag

Noord-Brabant

Twee arrestaties na traditionele autobrand in Veen

Autobrand Veen

Veen – Omstanders van een in brand gestoken sloopauto hebben zich afgelopen nacht tegen de aanwezige politie gekeerd. Agenten werden met stenen bekogeld. Een surveillanceauto werd beschadigd. Een 48-jarige man uit Veen werd aangehouden ter zake opruiing, een 29-jarige man uit Wijk en Aalburg voor belediging. De recherche stelt een nader onderzoek in naar andere betrokkenen bij dit onacceptabele geweld gericht tegen politie ambtenaren.

Autobrand Veen

Foto: Politie

Rond middernacht werd op de kruising Witboonstraat / van der Loosstraat een sloopauto in brand gestoken. Toezicht houdende agenten zagen dat een omstanders voor de lol op een van de brandweerauto’s klom. Terwijl zij daar tegen optraden werd de situatie grimmig. Er werden extra politiemensen opgeroepen om ter plaatse hun collega’s bij te staan. Een man die de agenten ambtshalve kennen stond de boel flink op te stoken. Hij werd aangehouden voor opruiing. Daarna keerde een deel van het publiek zich tegen de agenten. Er werd met stenen en flessen gegooid. Er werd tegen een politie auto geschopt en er werd een spiegel vanaf geslagen. Een 29-jarige man uit Wijk en Aalburg vond het kennelijk nodig agenten te beledigen. Hij werd ook aangehouden. Er zijn geen politiemensen gewond geraakt.

Reactie burgemeester Naterop
Burgemeester Fons Naterop laat weten dat hij het betreurt wat er vannacht in Veen is gebeurd in het bijzonder richting de hulpverleners. Hij keurt het geweld van de relschoppers richting de politie dan ook volledig af. De hulpverlenende diensten moeten hun werk zonder escalatie van omstanders kunnen uitvoeren is zijn boodschap.

Tips
Burgers die tips hebben over de betrokkenen bij deze openlijke geweldpleging kunnen dit doorgeven:

– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

– via de opsporingstiplijn 0800-6070 of WhatsApp (0612207006),

– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

– via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999.

To Top