112Vandaag

Noord-Brabant

Rode rozen, ballonnen en vuurwerk: stille tocht voor Hennie de Laat

Tilburg – Familie, vrienden en kennissen liepen vanavond een stille tocht voor Hennie de Laat. De vrouw overleed afgelopen zaterdagavond, ze werd op straat dood aangetroffen door een voorbijganger.

Foto: Diederik Cools

Er waren honderdenmensen aanwezig bij de stille tocht voor Hennie de Laat in Tilburg. De tocht begon vanaf de Veestraat. De aanwezigen hadden rode rozen en witte ballonnen in de hand als eerbetoon aan Hennie. Onder politiebegeleiding gingen de dierbaren naar de plek waar Hennie werd gevonden door een voorbijganger.

Witte ballonnen en vuurwerk

Op de plek waar Hennie werd gevonden werd stil gestaan, waarna de ballonnen werden losgelaten, gevolgd door vuurwerk en een groot applaus.

Foto: Diederik Cools

Het laatste wat ik kan doen

Nina Mekes (17), de dochter van Hennie, heeft de stille tocht voor haar moeder georganiseerd. “Dit is het laatste wat ik voor haar kan doen verteld ze tegen Omroep Brabant.

Foto: Diederik Cools

Verdachte aangehouden 

Eerder op woensdag arresteerde de politie een 35-jarige Tilburger op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Hennie. De politie is er zeker van dat de Tilburgse door een misdrijf om het leven kwam.

To Top