112Vandaag

Gelderland

Man bedreigd agenten met mes en klimt vervolgens op appartementencomplex

Zutphen – Maandagmiddag rond 16.40 uur is een 42-jarige inwoner van Zutphen aangehouden op verdenking van bedreiging van twee agenten eerder die dag. Die waren poolshoogte gaan nemen bij zijn woning aan de Aert van Nesstraat na een melding dat daar mogelijk gevaarlijke stoffen zouden liggen. Zij sommeerden hem een mes die hij vast had neer te leggen. Terwijl ze met de man in gesprek gingen greep hij ineens een ander mes en rende daarmee op hen af. Ook bedreigde hij de agenten middels uitlatingen. Hierop hebben de agenten zich in veiligheid gebracht.

Foto: Politie Zutphen

Omdat de man een verwarde indruk maakte en zich agressief gedroeg werd assistentie ingeroepen van een arrestatieteam (AT). De man was inmiddels op het dak van het appartementencomplex geklommen en dreigde te springen. Met inzet van een onderhandelaar en hulp van een omwonende lukte het om de man weer veilig naar zijn woning te krijgen. Vervolgens kon de 42-jarige door het AT worden aangehouden.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en vanwege een verwonding nagekeken door een arts. De 42-jarige wordt verhoord en is inmiddels in verzekering gesteld. Twee politieagenten hebben aangifte gedaan van bedreiging. Het onderzoek loopt nog.

To Top