112Vandaag

Noord-Brabant

Hennie de Laat omgekomen door misdrijf in Tilburg

Hennie de Laat Tilburg

Tilburg – De politie trof zaterdagavond 23 december op de Hoogvensestraat het lichaam van de 58-jarige Tilburgse Hennie de Laat aan. Een Team Grootschalige Opsporing is opgestart en doet onderzoek naar het overlijden.

Een passant trof die avond rond 21.50 uur het lichaam aan in een steeg. Direct werden de hulpdiensten ingeschakeld. Hierbij werd duidelijk dat hulp niet meer mocht baten en de vrouw was overleden. De politie maakte een plaats delict en zette de omgeving ruim af om eventuele sporen veilig te stellen. De Forensische Opsporing verrichtte uitgebreid sporenonderzoek op het plaats delict. Op dit moment is de doodsoorzaak nog niet duidelijk, maar de politie gaat uit van een misdrijf. Een passant trof die avond rond 21.50 uur het lichaam aan in een steeg. Direct werden de hulpdiensten ingeschakeld. Hierbij werd duidelijk dat hulp niet meer mocht baten en de vrouw was overleden. De politie maakte een plaats delict en zette de omgeving ruim af om eventuele sporen veilig te stellen. De Forensische Opsporing verrichtte uitgebreid sporenonderzoek op het plaats delict. Op dit moment is de doodsoorzaak nog niet duidelijk, maar de politie gaat uit van een misdrijf.

Onderzoek
Zondag 24 december is er een schouw op het lichaam geweest. Woensdag 27 december vindt sectie plaats, deze zou uitsluitsel over het overlijden moeten geven. Zondag hebben 25 leden van de Mobiele Eenheid in de buurt rondom de Hoogvensestraat gezocht naar mogelijk aanvullende sporen. Ze zochten onder andere op platte daken en in tuinen van buurtbewoners. Bij het zoeken hebben ze verschillende voorwerpen veilig gesteld. Ook deze worden meegenomen in het onderzoek.

Team Grootschalige Opsporing
Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoekt de zaak. Dat betekent dat zo’n twintig rechercheurs zich fulltime met de zaak bezig houden. Er zijn al verschillende getuigen gehoord en er is een buurtonderzoek gedaan. Uiteraard worden ook alle beschikbare bewakingsbeelden nauwkeurig bestudeerd in de zoektocht naar een mogelijke dader en het antwoord op de vraag wat aan het incident vooraf ging.

Getuigen
De politie is op zoek naar mensen die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006.

To Top