112Vandaag

Noord-Brabant

Vier aanhoudingen na vinden wapens en drugs in Bergen op Zoom

politie controleert voertuig

Bergen op Zoom – Agenten hebben aan de Rooseveltlaan twee mannen en twee vrouwen aangehouden. Ze worden verdacht van drugs- en verboden wapenbezit.

Agenten controleerden op zaterdag 23 december rond 1.55 uur bij een tankstation aan de Rooseveltlaan een auto omdat deze mogelijk niet verzekerd was. De 25-jarige bestuurster van de auto werd hier op aangesproken. Vervolgens roken de dienders een sterke henneplucht uit de auto komen. Ze vroegen aan de inzittenden of ze drugs bij zich hadden of dat er drugs in de auto lagen. Dat ontkenden ze. De agenten vroegen alle inzittenden om legitimatie. Een van de twee mannen, een 28-jarige man uit Gorichem kon zich niet identificeren. Daarom werd hij gefouilleerd. Uit zijn jas kwam een boksbeugel en een mes tevoorschijn. Deze zijn direct in beslag genomen.

Auto doorzoeken
De agenten besloten de auto verder te doorzoeken. Uit het dashboardkastje kwam een doosje met een blokje hasj en een zakje hennep tevoorschijn. De andere inzittenden, naast de 25-jarige Bergse, een 35-jarige man uit Rotterdam en een meisje van 17 uit Rijen werden ook gefouilleerd. Ze bleken niets bijzonders op zak te hebben.

Kofferbak
In de kofferbak vonden de agenten een kluisje. Toen ze het kluisje openden bleken er verschillende zakjes met pillen, poeders en kristallen in te zitten. Vermoedelijk harddrugs (XTC en amfetamine). Daarop zijn alle vier de inzittenden aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau voor verder onderzoek. In de auto zijn verder nog XTC-pillen en een gripzak met hennep gevonden. De 35-jarige verdachte bleek zelf nog verschillende soorten drugs op zak te hebben. De 25-jarige vrouw had een busje pepperspray en zakje hennep in haar tas zitten. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

To Top