112Vandaag

Noord-Holland

Tip leidt naar drugs in Rijen

Rijen – Een anonieme maar waardevolle tip heeft de politie donderdag op het spoor gezet van ene opslagruimte voor goederen om drugs te fabriceren. Ook werd er drugs aangetroffen. De burgemeester kwam poolshoogte nemen.

Bij de politie was informatie binnen gekomen over een bedrijfspand aan de Haanbergseweg. Daar zouden zaken gebeuren ‘die het daglicht niet konden verdragen’. Agenten van het team Langstraat gingen donderdagmiddag 20 december 2017 op onderzoek uit. Uit de politiesystemen bleek dat er enkele jaren geleden al hennep werd aangetroffen. Door het raam zagen ze enkele vaten staan en een pallet met zakken wit poeder. Dat witte poeder bleek 1000 kg hulpstoffen te zijn om drugs te maken. Die zijn op zich niet strafbaar om te hebben maar om die in zulke hoeveelheden te hebben, zonder een bedrijf te zijn die de stof gebruikt, is wel verdacht. Genoeg om binnen te treden. Er werden nog veel spullen om verschillende soorten drugs te maken.

Drugs
Er werden ondermeer pannen, gasbranders, gasflessen en gasmaskers gevonden. Dit alles bleek te zijn gebruikt om heroïne te maken. Er werden resten van heroïne gevonden. Verder werden er nog 50 liter aceton en 50 liter ether gevonden in twee auto’s die er stonden. Dat wordt weer gebruik bij de productie van cocaïne. En er lagen ook nog spullen in de loods gebruikt voor het telen van hennep. Kortom een allegaartje van druggerelateerde goederen. Het LFO kwam ter plaatse om de stoffen op een veilige en kundige manier af te laten voeren.Foto

Bestuur
De burgemeester van de gemeente Gilze en Rijen, dhr. Boelhouwer, kwam hoogstpersoonlijk poolshoogte nemen en kreeg, van een van de politie-experts op het gebied van drugs, uitleg. Hij gaat kijken of er bestuursrechtelijke stappen ondernomen kunnen worden.

Ondermijning
De actie sluit aan bij een bredere aanpak om als één overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden.

Tips
Hebt u informatie over soortgelijke ondermijnende activiteiten bij u in de buurt. Maak uw eigen buurt veiliger en tip ons:
– via de banner onder dit bericht of:
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
– via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999

To Top