112Vandaag

Noord-Holland

Verwarde man neergeschoten op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagmiddag op Schiphol een man neergeschoten. De man kwam het kantoor van de Marechaussee op Schiphol Plaza binnen en bedreigde de aanwezigen met een mes. Hierop werd hij in zijn been geschoten.

Nadat hij was neergeschoten is hij overmeesterd, aangehouden en afgevoerd naar het ziekenhuis. Het motief van zijn daad is niet bekend. De verdachte, een 29 jarige man uit Den Haag, is een bekende voor de marechaussee in verband met eerdere incidenten op Schiphol.

Schiphol Plaza is korte tijd ontruimd totdat duidelijk werd dat de man alleen handelde. De omgeving van het kantoor van de marechaussee is afgezet voor onderzoek.

De Rijksrecherche stelt, onder leiding van het openbaar ministerie Oost-Nederland, een onderzoek in naar dit incident.

To Top