112Vandaag

Provincies

Man na slecht inparkeren in de cel in Rotterdam

Rotterdam – Een slecht staaltje inparkeren en gezonde argwaan van agenten leidde gistermorgen in Rotterdam tot de vondst van een vuurwapen. De twee inzittenden, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 25-jarige Capellenaar, zijn aangehouden.

Woensdagochtend 29 november zagen surveillerende agenten aan de Grondherendijk een bestuurder grote moeite doen om zijn auto adequaat in een parkeervak te krijgen. Na de zoveelste vergeefse poging nam de man genoegen met twee wielen op de stoep. De agenten vertrouwden het niet en besloten de bestuurder te controleren op het bezit van een rijbewijs. Die bleek hij niet te hebben.

Omdat de bijrijder zich wat nerveus gedroeg, vroegen de agenten of zij de auto mochten doorzoeken. Daar gaven de mannen toestemming voor. Bij het doorzoeken werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Op een verborgen plaats in de auto troffen de agenten vervolgens een vuurwapen aan. De mannen zijn op basis van wet wapens en munitie aangehouden.

To Top