112Vandaag

Noord-Holland

Wat is de 27-jarige Sofie Kerklaan overkomen? De politie heeft jouw hulp nodig bij het onderzoek!

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de dood van de 27-jarige Sofie Kerklaan uit Amsterdam.

Omschrijving
Sofie werd in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november rond 02.45 uur zwaargewond aangetroffen aan het Djakartaterras. Ze lag op het trottoir. Ondanks inspanningen van hulpdiensten, is Sofie overleden aan haar verwondingen. Het is op dit moment niet duidelijk wat haar is overkomen en hoe ze op het trottoir terecht is gekomen. Om die reden is er een uitgebreid onderzoek gestart. In het weekend van haar overlijden werd al uitgebreid tactisch en forensisch onderzoek verricht. Op dinsdag 21 november wordt aanvullend uitgebreid sporenonderzoek verricht in het pand waar Sofie woonde, eveneens gelegen aan het Djakartaterras. De recherche is dringend op zoek naar informatie en heeft de volgende vragen aan het publiek:

Wie heeft iets gezien of gehoord wat mogelijk met de dood van Sofie te maken kan hebben?

Er is door getuigen verklaard dat er die nacht harde stemmen zijn gehoord aan het Djakartaterras. Mogelijk was er sprake van een woordenwisseling of ruzie. Wie heeft daar meer informatie over?

Het onderzoeksteam wil graag spreken met iedereen die die nacht tussen 01.30 en 02.45 uur op het Djakartaterras is geweest. Via de onderdoorgang bij het Djakartaterras is de Molukkenstraat te bereiken en veel fietsers en voetgangers maken daar gebruik van. Wie is daar die nacht geweest?

Daarnaast wordt nog gezocht naar een specifieke getuige. Rond het moment dat er melding gedaan werd bij 112 is een man over het Djakartaterras gefietst. Hij kwam uit de richting van de Molukkenstraat, via de onderdoorgang over het Djakartaterras en ging in de richting van de Soembawastraat. Deze fietser kan mogelijk iets gehoord of gezien hebben wat het rechercheteam graag wil weten. Bent u die fietser of weet u wie dit kan zijn?

De rechercheurs praten met veel mensen uit de omgeving van Sofie om een goed beeld te krijgen van haar leven. Alle scenario’s over wat haar mogelijk kan zijn overkomen, worden onderzocht. Ook die van een noodlottig ongeval of een misdrijf. Om die reden wil het onderzoeksteam graag met iedereen spreken die informatie heeft over mogelijke conflicten die speelden in het leven van Sofie.

Het onderzoeksteam is ook op zoek naar mensen die Sofie Kerklaan op zaterdag 11 november nog hebben gezien of gesproken of misschien nog contact met haar hebben gehad via WhatsApp of andere sociale media.

Informatie kan worden doorgegeven via het tipformulier. Bellen kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Op www.meldmisdaadanoniem.nl kan anoniem een tipformulier worden ingevuld.

To Top