112Vandaag

Noord-Brabant

Levensgevaarlijke hulpstoffen voor XTC in Tilburg

Tilburg – Tijdens een grote tweedaagse actie tegen synthetische drugs is de politie aan de Lambert de Wijsstraat op 3200 liter hulpstoffen voor MDMA gestuit. De levensgevaarlijke stof stond opgeslagen in een loods.

Gemeenten, politie, OM en andere overheidsinstanties hebben op dinsdag 7 en woensdag 8 november op verschillende plekken in Noord-Brabant en Limburg invallen en controles gedaan. Een van de controles was op woensdag 8 november aan het eind van de middag bij de loods. In dezelfde loods nam de politie in mei 2015 al 5000 kilo illegaal vuurwerk in beslag. Nu werden er vaten gevonden met hulpstoffen voor de productie van MDMA (XTC). Als de stoffen met andere stoffen verwerkt zouden worden zouden er zo’n 15 miljoen pillen van gemaakt kunnen worden. De stof, die door de politie in beslag genomen is en wordt vernietigd, was zeer brandbaar, giftig en explosief. Ook nam het onderzoeksteam 25 kilo zwaar vuurwerk in beslag. Er is niemand aangehouden, maar de recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

To Top