112Vandaag

Noord-Brabant

Man (66) en vrouw (60) aangehouden na in brand steken van woning in Tilburg

brandweer

Tilburg – De politie heeft vanmorgen na een brand op het terrein van Skaeve Huse aan de Rueckertbaan omstreeks 08.15 uur een 66-jarige vrouw uit Reusel en een 60-jarige Tilburger aangehouden op de verdenking van brandstichting. Kennelijk is een bankstel in brand gestoken. De vlammen sloegen over naar een woning waardoor ook die in brand raakte. De bewoonster kon op tijd via een raam het pand verlaten.

Vanmorgen is rond 07.15 uur brand ontstaan bij een containerrwoning op het terrein van Skaeve Huse aan de Ruckertbaan. Agenten zagen dat aan de achterzijde van een woning een felle brand woedde. Er stond een bankstel in brand waarvan alleen het frame nog zichtbaar was. De vlammen kwamen boven het dak uit en sloegen over naar de muur van het huis. De bewoonster kon haar huissleutel niet vinden. Ze verliet uiteindelijk de woning, waarin op dat moment nog geen rook hing, ongedeerd via een raam. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Daaruit kwamen twee personen naar voren als mogelijke verdachten. Een van de agenten zag dat zij rond 08.15 uur het terrein (weer) opliepen. Zij werden daarop met toestemming van de officier van justitie aangehouden ter zake brandstichting en poging doodslag.

To Top