Man valt ambulancepersoneel aan die 1-jarig kind proberen te redden: “Kan me niet schelen wie hier gereanimeerd wordt!”

Screenshot video YouTube

In Berlijn heeft een boze autobestuurder vrijdag een ambulance vernield en verplegers en artsen bedreigd die op dat moment een 1-jarig jongetje probeerden te reanimeren.

De man pikte het niet dat de ambulance zijn auto blokkeerde. In de wijk Moabit belde de kinderverzorgster van een crèche vrijdagmorgen in de hulpdiensten, toen een van de aanwezige peutertjes bewusteloos was neergevallen. Twee ambulancemedewerkers van de meest nabijgelegen brandweerkazerne gingen met spoed ter plaatse.

Bij de crèche vonden de ambulancemedewerkers geen parkeerplaats, waarop ze de ambulance dubbel parkeerden en zich naar binnen haastten. Pas na een eerste onderzoek bleek hoe ernstig de situatie was. De jongen had een hartinfarct gekregen en moest onmiddellijk gereanimeerd worden. Ook een arts werd opgeroepen.

Een van de verplegers die opnieuw naar buiten liep om een koffer te halen, werd bij de ambulance echter meteen bedreigd door een 23-jarige man, die zijn parkeerplaats niet meer kon verlaten. “Hij riep meteen dat we moesten opkrassen omdat hij moest gaan werken”, vertelde een ambulancemedewerker later aan Duitse media volgens HLN.

“Toen ik hem zei dat dat niet ging omdat we een kind aan het reanimeren waren, werd hij alleen maar kwader en stelde hij zich bijzonder dreigend voor mij op.” De man had klaarblijkelijk uit woede ook al de spiegel van de ambulance kapot getrapt.

Ook toen politieagenten ter plaatse kwamen, kalmeerde de man niet. “Het kan mij niet schelen wie hier gereanimeerd werd”, kregen ze te horen. De man werd opgepakt, waarna het kind naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Over de toestand van het kindje is verder niets bekend. De 23-jarige autobestuurder zal zich later moeten verantwoorden voor de schade aan het voertuig.