112Vandaag

Limburg

Man opgepakt voor dierenmishandeling in Landgraaf

politie

Landgraaf – De politie heeft woensdag 1 november een 50-jarige man uit Landgraaf opgepakt wegens dierenmishandeling. De man handelde in pups van drie weken oud. Tijdens het onderzoek werd nauw samengewerkt met het Dierenbeschermingscentrum Limburg.

Op 30 oktober werd door Dierenbescherming Limburg op hun facebookpagina een bericht geplaatst waarin stond dat er bij hun een Stafford teef was binnengebracht welke kortgeleden een nest jongen moest hebben gehad. Aan het dier was te zien dat de pups te vroeg uit het nest waren gehaald, wat nadelig is voor de gezondheid van het moederdier en voor de pups. In het bericht werd een dringende oproep gedaan om de pups op te sporen en terug te brengen naar de moeder, dan wel tips door te geven waar de pups zouden kunnen zijn.

Al snel na hierna kwamen bij de dierenbescherming en bij het meldpunt dierenmishandeling van de politie meerdere tips hierover binnen, waardoor de dierenpolitie snel in actie kon komen. Twee mensen brachten hun puppy uit eigen beweging naar het dierencentrum. Vier andere pups konden op adressen her en der in Zuid Limburg door de dierenpolitie in beslag worden genomen om daarna met de moeder te worden herenigd.

De dieren zijn naar een externe locatie gebracht waar ze de nodige verzorging krijgen. De dieren zijn niet meer in het dierenbeschermingscentrum aanwezig.

De verdachte zei te handelen in het belang van de dieren omdat hij op korte termijn uit zijn woning moest vertrekken en hij dan niet meer voor de dieren zou kunnen zorgen. Hij wist dat pups minimaal zeven weken bij de moeder moeten blijven. Toe hij ze wegdeed waren ze amper drie weken oud.

Volgens een dierenarts maken moeder en pups het goed.

To Top