112Vandaag https://112vdg.nl Wed, 20 Nov 2019 20:42:20 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3 https://i0.wp.com/112vdg.nl/wp-content/uploads/2017/12/cropped-qtpM9eAv_400x400-1.jpg?fit=32%2C32&ssl=1 112Vandaag https://112vdg.nl 32 32 137998947 Man gestoken bij pinautomaat https://112vdg.nl/2019/11/21/man-gestoken-bij-pinautomaat/ Wed, 20 Nov 2019 23:00:12 +0000 https://112vdg.nl/?p=40984 IJmuiden – Op dinsdagavond hield de politie een 28-jarige man uit IJmuiden aan op verdenking van het plegen van een straatroof in zijn woonplaats. Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie melding van een 26-jarige man uit IJmuiden. Hij verklaarde zijn auto te hebben geparkeerd aan de Lange Nieuwstraat. Vervolgens was hij uitgestapt en naar de […]

Het bericht Man gestoken bij pinautomaat verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
IJmuiden – Op dinsdagavond hield de politie een 28-jarige man uit IJmuiden aan op verdenking van het plegen van een straatroof in zijn woonplaats.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie melding van een 26-jarige man uit IJmuiden. Hij verklaarde zijn auto te hebben geparkeerd aan de Lange Nieuwstraat. Vervolgens was hij uitgestapt en naar de geldautomaat gelopen. Toen hij daar stond, werd het slachtoffer van achteren vastgegrepen en met een scherp voorwerp bedreigd. Hij moest zijn geld afgeven. De overvaller ging er lopend vandoor. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op.

Naar aanleiding van een Burgernetmelding kwamen bij de politie tip binnen over de mogelijk vluchtroute van de verdachte. Hij kon korte tijd na de straatroof worden aangehouden. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Het bericht Man gestoken bij pinautomaat verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
40984
Onderzoek naar verkeersongeval met dodelijke afloop https://112vdg.nl/2019/11/20/onderzoek-naar-verkeersongeval-met-dodelijke-afloop/ Wed, 20 Nov 2019 21:00:52 +0000 https://112vdg.nl/?p=40981 Schinnen – De politie stelt een nader onderzoek in naar een verkeersongeval met dodelijke afloop dinsdagavond op de Altaarstraat. Een 35-jarige man uit Hoensbroek kwam daarbij om het leven. De andere betrokkene bij de aanrijding, een 34-jarige automobilist uit België, is aangehouden door de politie. De familie van het slachtoffer is door de politie in […]

Het bericht Onderzoek naar verkeersongeval met dodelijke afloop verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
Schinnen – De politie stelt een nader onderzoek in naar een verkeersongeval met dodelijke afloop dinsdagavond op de Altaarstraat. Een 35-jarige man uit Hoensbroek kwam daarbij om het leven. De andere betrokkene bij de aanrijding, een 34-jarige automobilist uit België, is aangehouden door de politie.

De familie van het slachtoffer is door de politie in kennis gesteld. Team Tactische Ondersteuning Verkeersongevallen (TTOV) en Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie onderzoeken het ongeval.

Het bericht Onderzoek naar verkeersongeval met dodelijke afloop verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
40981
Boze boeren en bouwers rukken op naar Arnhem voor illegaal protest https://112vdg.nl/2019/11/20/boze-boeren-en-bouwers-rukken-op-naar-arnhem-voor-illegaal-protest/ Wed, 20 Nov 2019 20:34:33 +0000 https://112vdg.nl/?p=40975 Arnhem – Tientallen boze boeren en mensen uit de bouwsector zijn woensdagavond opgetrokken naar het politiebureau in de binnenstad van Arnhem. Het gaat om een bonte stoet van trekkers, auto’s en busjes van onder meer bouwbedrijven. Ze zijn boos over de arrestatie van een mede-demonstrant, zegt de politie. Het gaat om een man die werd […]

Het bericht Boze boeren en bouwers rukken op naar Arnhem voor illegaal protest verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
Arnhem – Tientallen boze boeren en mensen uit de bouwsector zijn woensdagavond opgetrokken naar het politiebureau in de binnenstad van Arnhem. Het gaat om een bonte stoet van trekkers, auto’s en busjes van onder meer bouwbedrijven. Ze zijn boos over de arrestatie van een mede-demonstrant, zegt de politie.

Het gaat om een man die werd opgepakt voor poging tot doodslag. Hij zou een agent van de weg hebben gedrukt tijdens een eerdere demonstratie. Maar de verdachte is vanmiddag al vrijgelaten.

‘Er is dus eigenlijk geen reden, maar de demonstranten hebben toch een aanleiding gevonden om naar het politiebureau in de binnenstad te komen’, zegt de politiewoordvoerder tegen Omroep Gelderland.

‘Vooralsnog geen reden om in te grijpen’
De demonstranten hebben geen vergunning aangevraagd. Toch is er volgens de politie vooralsnog geen reden om in te grijpen. De demonstranten en hun voertuigen worden naar de Markt voor het provinciehuis gedirigeerd. Dat is vlakbij het politiebureau.

‘We hebben alle maatregelen genomen om het zo rustig mogelijk te laten verlopen’, aldus de zegsman tegen Omroep Gelderland. Om hoeveel demonstranten het precies gaat kon hij niet zeggen. Het is nog onduidelijk wat ze nu van plan zijn en hoe lang ze zullen blijven.

boeren

Foto: MelvinCFotografie

boeren

Foto: MelvinCFotografie

Het bericht Boze boeren en bouwers rukken op naar Arnhem voor illegaal protest verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
40975
Mishandeling 13-jarige jongen Hilversum https://112vdg.nl/2019/11/20/mishandeling-13-jarige-jongen-hilversum/ Wed, 20 Nov 2019 19:00:07 +0000 https://112vdg.nl/?p=40961 Hilversum – Op vrijdag 8 november is een 13 jarige jongen mishandeld door twee jongens op een bromfiets. De politie is op zoek naar getuigen. Het minderjarige slachtoffer fietste rond 18:05 uur op de Vaartweg. Net op het moment dat hij linksaf de Havenstraat in wilde slaan, kwamen twee jongens op een brommer links van […]

Het bericht Mishandeling 13-jarige jongen Hilversum verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
Hilversum – Op vrijdag 8 november is een 13 jarige jongen mishandeld door twee jongens op een bromfiets. De politie is op zoek naar getuigen.

Het minderjarige slachtoffer fietste rond 18:05 uur op de Vaartweg. Net op het moment dat hij linksaf de Havenstraat in wilde slaan, kwamen twee jongens op een brommer links van hem rijden. De jongen op de fiets hoorde dat de bestuurder van de bromfiets iets tegen hem zei. Toen hij vroeg wat hij zei omdat hij hem niet kon verstaan, zei de bestuurder van de scooter: “Hou je kankerbek”.

Eenmaal op de Havenstraat kwam de bromfiets opnieuw naast de jongen rijden. De twee op de bromfiets dwongen de jongen op de fiets tegen de stoep tot stilstand. Ze kwamen allebei tot stilstand en er volgde een woordenwisseling, waarna de bestuurder van de scooter de 13-jarige jongen meerdere harde klappen tegen zijn hoofd gaf en hem bespuugde.

Signalement
De politie is op zoek naar de bestuurder van de scooter en komt graag in contact met getuigen.

De verdachte:
– heeft een licht getinte huidskleur
– is waarschijnlijk tussen de 16 en de 17 jaar oud en tussen de 170 en 180 lang
– had opgeschoren haar met op de bovenkant krullen
– droeg een muts op zijn hoofd en geen helm
– had een gewatteerde jas met een bontkraag aan
– reed op een zwarte bromfiets met een donkere bezorgbox achterop

Van de bijrijder is bekend dat hij een licht getinte huidskleur heeft en in het zwart gekleed was.

Iets gezien?
De politie vraagt mensen die iets gezien van de bovenstaande mishandeling of andere informatie hebben over deze mishandeling zich te melden via 0900-8844. Mocht u zich liever anoniem willen melden, dan kan dat via 0800-7000. Online tips doorgeven kan via het tipformulier.

Het bericht Mishandeling 13-jarige jongen Hilversum verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
40961
Gevangenisstraffen geëist voor een een-tweetje van bijna 1 miljoen https://112vdg.nl/2019/11/20/gevangenisstraffen-geeist-voor-een-een-tweetje-van-bijna-1-miljoen/ Wed, 20 Nov 2019 18:00:38 +0000 https://112vdg.nl/?p=40968 Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in de rechtbank in Amsterdam gevangenisstraffen tot 14 maanden – waarvan 4 maanden voorwaardelijk – geëist tegen twee mannen van 57 en 71 jaar uit Zuid-Holland wegens valsheid in geschrifte en witwassen. “De twee verdachten hebben jarenlang een valse facturenstroom opgetuigd met als doel hun strafbare handelingen administratief af […]

Het bericht Gevangenisstraffen geëist voor een een-tweetje van bijna 1 miljoen verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in de rechtbank in Amsterdam gevangenisstraffen tot 14 maanden – waarvan 4 maanden voorwaardelijk – geëist tegen twee mannen van 57 en 71 jaar uit Zuid-Holland wegens valsheid in geschrifte en witwassen. “De twee verdachten hebben jarenlang een valse facturenstroom opgetuigd met als doel hun strafbare handelingen administratief af te dekken”, aldus de officier op zitting.

Valse facturen
Het OM vindt dat de verdachten jarenlang samen verkeerd hebben gehandeld. Een van de hoofdverdachte was directeur bij een stichting die trainingen aanbiedt ter bevordering van de luchtveiligheid. Deze stichting was een grote klant van de andere hoofdverdachte, de directeur van een drukkerij. Volgens de officier hebben zij samen een opzetje bedacht, waarbij vanuit de stichting op basis van valse facturen geld werd betaald aan de drukkerij, zonder dat de stichting dit wist. Naar de overtuiging van het OM zijn deze facturen vals omdat de producten en diensten in zijn geheel nooit door de drukkerij zijn geleverd. De twee mannen hebben dit ook bekend. Van het gespaarde geld werden aandelen gekocht voor een vastgoedproject dat een hippisch park zou gaan ontwikkelen. In totaal zou het gaan om een bedrag van minimaal 600.000 euro. Ook zou de drukkerij steekpenningen hebben betaald aan zijn medeverdachte, waar weer andere valse facturen voor zouden zijn gebruikt. Hiermee was een bedrag van vermoedelijk ruim 360.000 gemoeid. Een medeverdachte, een vrouw van 41 jaar en werkzaam binnen de drukkerij en later de eigenaar hiervan, zou vanaf het begin op de hoogte zijn van de afspraken tussen beide mannen over deze kickbacks en dit ook hebben voorgezet. Volgens de officier van justitie nam zij willens en wetens valse facturen in de bedrijfsadministratie op.

Management fee vergoeding
Tot slot zou de stichting geld aan de drukkerij hebben betaald voor niet geleverde management werkzaamheden. Ook hiervoor zijn vermoedelijk valse facturen gebruikt. De reden voor deze zogenaamde vergoeding was omdat bij de drukkerij een familielid van directeur van de stichting werkzaam was. De zwager moest als kennismigrant meer verdienen dan zijn functie rechtvaardigde, denkt het OM. De zogenaamde management fee vergoeding vulde het gat tussen het passende loon en het hogere loon dat hij nodig had als kennismigrant om zo in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Uit de aangetroffen facturen zou blijken dat het om een bedrag van ruim 81.000 euro ging.

Strafeis
Beide verdachten hebben zich jarenlang ten koste van de stichting verrijkt. Tegen de twee hoofdverdachten eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van 14 maanden – waarvan vier maanden voorwaardelijk – zodat verdachten niet in de verleiding komen opnieuw in de fout te gaan. De vrouw hoorde een werkstraf van 180 uur en een boete van 2.245 euro tegen zich eisen.

Het bericht Gevangenisstraffen geëist voor een een-tweetje van bijna 1 miljoen verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
40968
Man drie uur bekneld onder container https://112vdg.nl/2019/11/20/man-drie-uur-bekneld-onder-container/ Wed, 20 Nov 2019 17:30:14 +0000 https://112vdg.nl/?p=40958 Heukelom – Een man is woensdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij onder de container van een vrachtwagen terechtkwam. De man lag uiteindelijk drie uur onder de container. De man werd rond kwart voor elf uit zijn benarde positie bevrijd. De hulpdiensten konden hem er niet meteen onder vandaan krijgen, omdat de container erg zwaar was en […]

Het bericht Man drie uur bekneld onder container verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
Heukelom – Een man is woensdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij onder de container van een vrachtwagen terechtkwam. De man lag uiteindelijk drie uur onder de container.

De man werd rond kwart voor elf uit zijn benarde positie bevrijd. De hulpdiensten konden hem er niet meteen onder vandaan krijgen, omdat de container erg zwaar was en elke verkeerde beweging fataal kon zijn.

Een grote hijskraan moest onder politiebegeleiding naar het terrein worden gebracht, waarna de container met verschillende constructies kon worden opgetild.

De man is met diverse breuken naar het ziekenhuis gebracht, maar is gelukkig niet in levensgevaar.

container

Foto: Politie

container

Foto: Politie

Het bericht Man drie uur bekneld onder container verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
40958
Zes vragen en antwoorden over incidenten rond FC Den Bosch – Excelsior https://112vdg.nl/2019/11/20/zes-vragen-en-antwoorden-over-incidenten-rond-fc-den-bosch-excelsior/ Wed, 20 Nov 2019 17:00:44 +0000 https://112vdg.nl/?p=40954 Deze week was er veel te doen over incidenten rond de voetbalwedstrijd FC Den Bosch – Excelsior. Het duel werd zondag enige tijd stilgelegd vanwege racistische uitingen vanaf de tribune. Het Openbaar Ministerie is inmiddels een strafrechtelijk onderzoek begonnen. Wij stelden zes vragen aan de betrokken officier van justitie. In het stadion klonken racistische uitingen/beledigingen, […]

Het bericht Zes vragen en antwoorden over incidenten rond FC Den Bosch – Excelsior verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
Deze week was er veel te doen over incidenten rond de voetbalwedstrijd FC Den Bosch – Excelsior. Het duel werd zondag enige tijd stilgelegd vanwege racistische uitingen vanaf de tribune. Het Openbaar Ministerie is inmiddels een strafrechtelijk onderzoek begonnen. Wij stelden zes vragen aan de betrokken officier van justitie.

In het stadion klonken racistische uitingen/beledigingen, oerwoudgeluiden en Zwarte Piet-liedjes vanaf de tribune, die gericht zouden zijn tegen een donkere Excelsior-speler. Waarom zit er nog niemand vast?
“Voor zover wij nu kunnen beoordelen is er sprake van strafbare uitingen. Wij zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart en dat betekent dat de politie gaat onderzoeken wie betrokken was bij de uitingen vanaf de tribune. Het onderzoek loopt en wij moeten nu afwachten wat dat oplevert.”

Critici zeggen dat dit soort onderzoeken vaak niets oplevert. Hebben zij gelijk?
“Dat is afwachten. Het klopt dat dit soort zaken vaak niet eenvoudig zijn. In het verleden zijn bijvoorbeeld soortgelijke zaken geseponeerd, onder meer omdat gehoorde woorden niet bij bewegende monden te brengen waren. Of dat in deze zaak ook het geval is, zal uit het onderzoek moeten blijken.”

Op social media gingen al gauw beelden rond van iemand die een Hitlergroet zou hebben gebracht. Sommige mensen zeggen dat er helemaal geen Hitlergroet werd gebracht, maar dat er sprake was van een wegwerpgebaar. Wordt dat incident ook onderzocht?
“Ook dit incident maakt onderdeel uit van ons onderzoek. Wij hebben de bewegende beelden natuurlijk bekeken en spreken nog met enkele getuigen. Op basis daarvan kunnen wij een definitieve beoordeling geven van dat incident.”

Er zou een man bedreigd worden die niets met de zaak te maken had. Zijn naam verscheen op social media. Wat vindt het Openbaar Ministerie daarvan?
“Dat vinden wij een zeer kwalijke zaak. Wij roepen iedereen op om daarmee te stoppen want de gevolgen van dit soort acties zijn groot. Niet alleen voor de mensen die als dader worden neergezet, maar ook voor de mensen die dit soort berichten verspreiden. Er kan zomaar sprake zijn van strafbare feiten.”

De trainer van FC Den Bosch zou ook bedreigd zijn. Wordt die bedreiging onderzocht?
“Deze zaak wordt door ons ook onderzocht.”

Werken het OM en de politie samen met FC Den Bosch en de KNVB?
“Samen met de politie proberen wij te achterhalen wie verantwoordelijk is geweest voor de uitingen vanaf de tribune. Wij bekijken daarvoor beelden, spreken met mogelijke getuigen en hebben waar nodig ook contact met FC Den Bosch en de KNVB.”

Het bericht Zes vragen en antwoorden over incidenten rond FC Den Bosch – Excelsior verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
40954
Taakstraf voor vrouw die agent mishandelde https://112vdg.nl/2019/11/20/taakstraf-voor-vrouw-die-agent-mishandelde/ Wed, 20 Nov 2019 16:00:27 +0000 https://112vdg.nl/?p=40938 De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) heeft vandaag, dinsdag 19 november, een taakstraf ter hoogte van 45 uren opgelegd aan een 27-jarige verdachte. Daarnaast moet zij een schadevergoeding van 300 euro aan de benadeelde partij betalen. Tijdens een besloten OM-zitting heeft de officier van justitie haar als verdachte gehoord. De vrouw […]

Het bericht Taakstraf voor vrouw die agent mishandelde verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) heeft vandaag, dinsdag 19 november, een taakstraf ter hoogte van 45 uren opgelegd aan een 27-jarige verdachte. Daarnaast moet zij een schadevergoeding van 300 euro aan de benadeelde partij betalen. Tijdens een besloten OM-zitting heeft de officier van justitie haar als verdachte gehoord. De vrouw wordt verweten dat zij op 29 september jl. tijdens een uitgaansavond in Castricum een politieagent heeft mishandeld door hem meermalen in het gezicht te slaan.

Op basis van de onderzoeksgegevens, waaronder bevindingen van de politie, beeldmateriaal en getuigenverklaringen heeft de officier vastgesteld dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van een ambtenaar in functie. Door geweld te gebruiken tegen een politieagent is verdachte ernstig over de schreef gegaan. Medewerkers met een publieke taak, zoals politieagenten, doen hun werk en zijn er om onze samenleving veilig te houden. Helaas worden deze personen regelmatig geconfronteerd met geweld, het OM zal in dit soort zaken strafrechtelijk ingrijpen. Geweld tegen deze personen wordt strenger bestraft.

De bestrafte heeft afstand gedaan van de mogelijkheid om in verzet te gaan, de beslissing is daarmee onherroepelijk.

Het bericht Taakstraf voor vrouw die agent mishandelde verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
40938
Overval geldtransport in Zandvoort https://112vdg.nl/2019/11/20/overval-geldtransport-in-zandvoort/ Wed, 20 Nov 2019 15:00:54 +0000 https://112vdg.nl/?p=40842 Zandvoort – De politie zoekt getuigen van een overval op een geldwagen in Zandvoort. Maandag rond 12.45 uur werden de medewerkers van het geldtransport door twee personen overvallen. Dit gebeurde op het Badhuisplein. Het tweetal ging er na de overval vandoor op een scooter. Dit vluchtvoertuig is later op de Schoutenstraat teruggevonden. De daders(s) zijn […]

Het bericht Overval geldtransport in Zandvoort verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
Zandvoort – De politie zoekt getuigen van een overval op een geldwagen in Zandvoort. Maandag rond 12.45 uur werden de medewerkers van het geldtransport door twee personen overvallen.

Dit gebeurde op het Badhuisplein. Het tweetal ging er na de overval vandoor op een scooter. Dit vluchtvoertuig is later op de Schoutenstraat teruggevonden. De daders(s) zijn daarna overgestapt in een wit bestelbusje. Ondanks een zoekactie in de omgeving is het voertuig en de verdachten niet meer aangetroffen.

Getuigen en / of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844. Mensen met beelden, foto’s of beelden van een dashcam kunnen deze uploaden via www.politie.nl/upload.

Het bericht Overval geldtransport in Zandvoort verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
40842
Wederom verdachte aangehouden moord Derk Wiersum https://112vdg.nl/2019/11/20/wederom-verdachte-aangehouden-moord-derk-wiersum/ Wed, 20 Nov 2019 14:06:49 +0000 https://112vdg.nl/?p=40936 Amsterdam – Woensdagochtend 18 september werd de 44-jarige advocaat Derk Wiersum in Amsterdam-Buitenveldert op straat doodgeschoten. In het uitgebreide onderzoek naar zijn dood is in de nacht van 19 op 20 november een verdachte aangehouden. Politie en justitie verdenken deze man van betrokkenheid bij de moord op Wiersum. Een arrestatieteam hield de verdachte op de […]

Het bericht Wederom verdachte aangehouden moord Derk Wiersum verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>

Amsterdam – Woensdagochtend 18 september werd de 44-jarige advocaat Derk Wiersum in Amsterdam-Buitenveldert op straat doodgeschoten. In het uitgebreide onderzoek naar zijn dood is in de nacht van 19 op 20 november een verdachte aangehouden. Politie en justitie verdenken deze man van betrokkenheid bij de moord op Wiersum.

Een arrestatieteam hield de verdachte op de openbare weg aan. Hij is vervolgens overgebracht naar een cellencomplex en in opdracht van een officier van justitie in volledige beperkingen geplaatst. Er worden daarom ook geen verdere bijzonderheden over de verdachte en/of de verdenkingen tegen hem gedeeld. Direct na de aanhouding is, onder leiding van een rechter-commissaris, de woning van de verdachte doorzocht.

Eerdere aanhoudingen

In het onderzoek naar de moord op Derk Wiersum zijn al eerder aanhoudingen verricht. Op dinsdag 1 oktober werd een man aangehouden die ook wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Daarnaast hield de politie later nog twee andere verdachten aan: zij worden verdacht van heling van één van de gestolen voertuigen die (bij de voorbereiding van) de moord gebruikt is. De recherche gaat er op dit moment echter niet vanuit dat deze verdachten direct betrokken zijn bij het schietincident zelf. Ze zijn gehoord en inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijven verdachten in het onderzoek.

Onderzoek

Het onderzoek naar de moord op Derk Wiersum gaat ook na deze aanhouding(en) onverminderd door en de recherche sluit niet uit op korte termijn meer aanhoudingen te verrichten. Heeft u informatie over deze zaak die het onderzoeksteam mogelijk verder kan helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Het bericht Wederom verdachte aangehouden moord Derk Wiersum verscheen eerst op 112Vandaag.

]]>
40936