112Vandaag

Noord-Holland

Seksschandaal bij FC Volendam

volendam
Screenshot video

Een aantal voetballers van FC Volendam heeft zich misdragen na de wedstrijd tegen FC Den Bosch (1-2 zege) van 22 april, zo bericht het Instagram-account Reality FBI. Na de overwinning werden meerdere vrouwen uitgenodigd, die seksuele handelingen verrichtten bij de spelers. De vrouwen werden tegen hun zin gefilmd en inmiddels heeft ‘heel Volendam die beelden al gezien’, meldt het juicekanaal.

“Bij FC Volendam zitten ze momenteel met een dilemma”, schrijft Reality FBI. “De club heeft gehoord en gezien, dat een aantal spelers op de avond na het gewonnen duel met FC Den Bosch zich behoorlijk misdragen heeft. Zo zijn er dames meegenomen naar de kleedkamer en het spelershome en zijn zij ongewild opgenomen terwijl zij verschillende seksuele handelingen verrichtten bij de spelers. Deze beelden zijn door de spelers doorgestuurd en inmiddels heeft heel Volendam die beelden al gezien.”

Het account beschuldigt verdediger Brian Plat ervan te hebben meegedaan. “Hij heeft inmiddels al z’n socials offline gehaald. De verwachting is dat FC Volendam actie gaat ondernemen, omdat ook zij geschrokken zijn, dat dit op het clubterrein heeft plaatsgevonden.” De gebeurtenissen vormen een hoofdpijndossier voor Jan Smit, die binnenkort begint als nieuwe voorzitter. De zanger is deze week vooral bezig met het geven van commentaar bij de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival.

Na de wedstrijd tegen Den Bosch heerste een feeststemming bij Volendam, omdat promotie naar de Eredivisie werd veiliggesteld. De 1-2 overwinning betekende een gegarandeerde plek in de top twee van de Keuken Kampioen Divisie. Uiteindelijk eindigde het team van trainer Wim Jonk op de tweede plek, op acht punten afstand van kampioen FC Emmen.

To Top