112Vandaag

Buitenland

Al 62 Belgische salmonellagevallen gelinkt aan Ferrerofabriek

Kinder

Er zijn in België 62 gevallen van salmonellabesmettingen gelinkt aan de Ferrero-fabriek in Aarlen. Dat meldt het Belgische Voedselagentschap (FAVV) in een persbericht.

Het Voedselagentschap verwacht niet dat dit aantal nog significant zal stijgen. Het is via analyse van stoelgangstalen door Sciensano en bevragingen van patiënten door de Gemeenschappen dat de bevestigde salmonellagevallen aan het licht kwamen.

De Ferrero-fabriek in Aarlen moest op 8 april de deuren sluiten nadat wereldwijd meerdere gevallen van salmonella gemeld waren na het eten van chocoladeproducten van de groep. Op het bedrijfsterrein wordt momenteel alles in het werk gesteld om de activiteiten zo snel mogelijk te kunnen heropstarten. De samenwerking in dit kader verloopt tot nu toe goed, aldus nog het FAVV.

Snoepliefhebbers
“Ik ben tevreden over de huidige goede samenwerking tussen het FAVV en Ferrero in Aarlen”, zegt minister van Landbouw David Clarinval in een reactie. “Alles wordt in het werk gesteld om de productie zo spoedig mogelijk te hervatten, door middel van een voorlopige toelating en met de veiligheid van de consument als topprioriteit.”

“De beslissing van het FAVV in april om de toelating van de fabriek in te trekken was geen lichtzinnige beslissing”, voegt Clarinval nog toe. “De impact was enorm, vooral voor de vele werknemers van het bedrijf. We werken aan een snelle heropening, wat zeer positief nieuws zal zijn voor het bedrijf, de werknemers, en de snoepliefhebbers.”

To Top