112Vandaag

Noord-Holland

14 katten in beslag genomen

kat
Stockfoto

Kennermerland – Dinsdagochtend 10 mei heeft de dierenpolitie, ondersteund door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), zes katten en acht kittens in beslag genomen bij een woning in de gemeente Velsen. De dieren werden slecht verzorgd en mogelijk zonder de vereiste voorwaarden die hieraan gesteld zijn bedrijfsmatig verhandeld.

Naar aanleiding van meerdere meldingen werd een gezamenlijke controle uitgevoerd door een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie. Hierbij troffen zij een vervuilde ruimte aan waarin meerdere katten verbleven zonder voldoende water en voer. In een andere kamer werden nog meer katten en kittens gevonden. Drie van de kittens waren zeer jong en te vroeg gescheiden van de moederpoes. De dieren waren slecht verzorgd. Na overleg met de officier van justitie werd besloten alle dieren in beslag te nemen waarna ze onderzocht werden door een dierenarts.

Naast de overtredingen rondom de gezondheid en welzijn van de katten, is het vermoeden dat de eigenaresse, een 29-jarige vrouw, bedrijfsmatig bezig was met het fokken en verkopen van de dieren. Ze voldeed daarvoor niet aan de wettelijke eisen, zoals een vakbekwaamheidsdiploma, een UBN-nummer en de gezondheidsprotocollen.

De verdachte zal nog gehoord worden en de dierenpolitie en de LID doen verder onderzoek.

To Top