112Vandaag

Noord-Holland

Doodgeschoten man Amstelveen is veroordeelde Itzhak Meiri (56) uit Almere

stock
Stockfoto

Amstelveen – De 56-jarige man die woensdagmorgen is doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen is Itzhak Meiri, een zeer bekende in het Amsterdamse criminele milieu. De Almeerse Israëliër, in 2008 veroordeeld tot 6,5 jaar cel voor het afpersen van Amsterdamse zakenlieden, stond al jaren op een dodenlijst schrijft Het Parool.

Itzhak Meiri (16 december 1965) was sinds begin 2014 ‘chief financial officer’ van de firma Sea of Love Cosmetics, in parfums en make-up – voornamelijk ‘producten uit de Dode Zee’, zoals hij het zelf zei.

De schietpartij gebeurde rond 10.50 uur op de Wieringerstraat, nabij de Rembrandtweg. Het slachtoffer was in eerste instantie aanspreekbaar, maar overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens een getuige werden er zeven tot acht schoten gelost. Getuigen meldden dat de schutter een man van ongeveer twintig jaar en 1.80 meter lang is, gekleed in een zwarte blouse, spijkerbroek en een zwarte muts. Forensische Opsporing is bezig met het veilig stellen van sporen.

To Top