112Vandaag

Noord-Holland

Ziekenhuis in Alkmaar huurt extra bewaking in tegen corona-agressie

dokter
Stockfoto

Ziekenhuispersoneel heeft steeds vaker te maken met geweld van patiënten en hun familieleden. Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar heeft daarom naast de eigen portiers en beveiliging drie extra beveiligingsmensen ingehuurd, meldt het Noordhollands Dagblad.

Voor beide ingangen worden binnenkort tenten geplaatst waar beveiligers de orde bewaken. Zo wil het ziekenhuis voorkomen dat er binnen de muren ruzies en discussies ontstaan wanneer te veel gasten tegelijkertijd bij een patiënt op bezoek willen of dat patiënten toch iemand meenemen naar een afspraak in het ziekenhuis.

De extra beveiligingsmaatregel zijn genomen op uitdrukkelijke wens van verpleegkundigen. Bij acute situaties in en rond het ziekenhuis kunnen ziekenhuismedewerkers een spoednummer bellen om de hulp van de beveiligers in te schakelen.

To Top