112Vandaag

Uitgelicht

Helibeelden van rellen Rotterdam

De politie heeft in het AVRO-TROS-programma Opsporing Verzocht nieuwe beelden getoond van de rellen in Rotterdam, afgelopen vrijdag. De beelden zijn gemaakt vanuit een helikopter. Te zien is hoe groepen relschoppers losgaan op een politieauto en hoe zwaar vuurwerk wordt afgestoken.

Scooters gingen in vlammen op en terrassen werden gesloopt. De relschoppers op de Coolsingel in Rotterdam hebben vrijdagavond 19 november 2021 veel schade veroorzaakt. De politie doet een dringende oproep aan iedereen die mogelijk beschikt over beelden van die avond.

Hoewel de politie diezelfde avond en nacht zo’n vijftig verdachten heeft aangehouden, zijn camerabeelden nog van groot belang in het onderzoek. Momenteel is de politie de vele reeds beschikbare beelden aan het bekijken, maar om de situatie duidelijk te krijgen, zijn meer beelden van belang. Op basis daarvan hoopt de politie exact te kunnen nagaan wat verdachten hebben gedaan.

Binnenkort beelden openbaar
Het tonen van verdachten op televisie is een zwaar opsporingsmiddel. Beelden van verdachten toont de politie altijd eerst intern, voordat de beelden op landelijke televisie worden getoond. Beelden van personen die niet door de politie zelf herkend worden, zullen binnenkort openbaar worden gepubliceerd.

Bent u één van de mogelijke verdachten naar wie de politie op zoek is? Meld uzelf voordat uw beelden worden getoond.

Help de politie
Beschikt u over informatie en/of beelden van vrijdagavond 19 november in Rotterdam? Neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

To Top