112Vandaag

Binnenland

Morgen duidelijkheid over vervroegen persconferentie corona

rutte

Het demissionaire kabinet kijkt met zorg naar de oplopende coronabesmettingen. De afgelopen week zijn er 154.00 positieve testen gemeld bij het RIVM, een stijging van 39 procent. Morgen komen de meeste betrokken ministers op het ministerie van Algemene Zaken bij elkaar om met deskundigen te praten of er nu al extra maatregelen nodig zijn. Het gaat onder anderen om demissionair premier Rutte, de ministers Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en De Jonge van Volksgezondheid en Jaap van Dissel van het RIVM.

In het overleg kan het besluit vallen om de coronapersconferentie te vervroegen om extra maatregelen aan te kondigen. Deze persconferentie staat gepland op vrijdag 3 december, maar premier Rutte zei gisteren al dat er gedacht wordt aan een vervroeging.

Het is nog niet duidelijk aan welke maatregelen het kabinet denkt. Sinds 13 november zijn de cafés en supermarkten vanaf 20.00 uur dicht, de meeste winkels sluiten om 18.00 uur en het mondkapje is op veel meer plekken verplicht. Rutte riep gisteren alle Nederlanders op om zich goed aan alle maatregelen te houden. Morgen wordt weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden.

To Top