112Vandaag

Noord-Brabant

Meisje (17) van fiets getrokken en bijna verkracht

Na een gezellige avond met een vriendin, belandde een 17-jarige inwoonster van Halsteren in een nachtmerrie. Op de Langstraat trok een nog onbekende man haar van haar fiets. Hij kwam daarbij zelf ook ten val en na een korte worsteling lag hij bovenop het meisje.

Door hard te schreeuwen en zich hevig te verzetten, wist het slachtoffer erger te voorkomen. De aanrander leek dusdanig onder de indruk dat hij haar met rust liet en er op zijn fiets vandoor ging.

Monkey Town
Het 17-jarige meisje was maandagavond 9 augustus 2021 samen met een vriendin uit geweest in het nabijgelegen Bergen op Zoom. Een goed deel van de terugrit fietsten ze samen.
Juist op het laatste stuk dat het slachtoffer alleen reed, net na middernacht, sloeg haar belager toe. Dat deed hij op de Langstraat, ter hoogte van de ingang van indoor speeltuin Monkey Town en vlak bij zwembad Melanen.

Compositietekening
Geef het alstublieft direct door als u weet of vermoedt wie de man kan zijn. Mogelijk heeft hij een tijdje achter de meisjes aan gefietst.

Ongeveer 1.70 meter lang
mogelijk een iets gezet postuur
donkergrijs of zwart vest met capuchon
reed op een grijze of zwarte herenfiets.

Fietsroute
Na een drankje op een terras, zijn het slachtoffer en haar vriendin nog bij de McDonald’s geweest nabij de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Vanaf daar fietsten ze richting Halsteren over onder meer de de Potterstraat, de Steenbergsestraat, de Noordsingel en de Zwitserland- en Duitslandstraat.

Vanaf de Ierlandstraat, nog in Bergen op Zoom, fietste het 17-jarige meisje alleen verder. Vervolgens ging de rit over de Steenovenweg en de Nieuwe Molenweg, om in Halsteren op de Langstraat aan te komen.

Help de politie
Wie weet of vermoedt wie de dader is?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

To Top