112Vandaag

Overijssel

UPDATE: Twee doden en twee gewonden bij incident met kruisboog

DSI
Stockfoto: Politie

Er zijn twee doden en twee gewonden gevallen bij het kruisboog-incident in Almelo vanochtend. De man met de kruisboog is één van de gewonden, laat de politie weten. Hij is inmiddels aangehouden.

De politie kreeg rond half tien vanmorgen een melding met een verzoek om assistentie te verlenen aan de M.Th. Steynstraat in Almelo. Er zou sprake zijn van een steekincident. Vanaf dat moment volgden de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op.

Kruisboog
Al snel kwam een video naar buiten waarop een man gewapend met een kruisboog te zien was op het balkon van een flatwoning. Er klonk een schot van de politie, waarop de man zijn kruisboog op de straat richtte en schoot. De man droeg een witte korte broek en had een ontbloot bovenlijf. Hij leek niet onder de indruk van het machtsvertoon van de politie op straat.

De omgeving van de flat werd direct in de wijde omgeving afgezet. Er was een zwaarbewapend arrestatieteam, agenten liepen rond met kogelwerende vesten en schilden. Vuurwapens met vizieren werden gericht op het balkon waar de man stond.

De politie riep mensen op vooral niet naar de straat te komen. De situatie was er niet veilig. Belangstellenden werden op grote afstand gehouden. Korte tijd later meldde de politie dat er een aanhouding was verricht. Te zien was hoe een ambulance onder politiebegeleiding met spoed richting het ziekenhuis vertrok. De situatie in Almelo is intussen weer onder controle.

De burgemeester van Almelo heeft ook gereageerd op het incident, vanmorgen in Almelo. Hij is geschokt en ontdaan door wat er gebeurd is aan de M.Th. Steynstraat.

 

To Top