112Vandaag

Noord-Brabant

Vuurwapen gevonden na aanrijding

blauw
Stockfoto

Baarle-Nassau – Op aangeven van Belgische collega’s hebben we maandagochtend een Belg aangehouden die een aanrijding had met een lantarenpaal. In zijn auto vonden we enkele wapens en drugs. Hij wordt ook nog gezocht in België.

Op maandag 2 augustus 2021 om 3.00 uur vroegen Belgische collega’s hulp in Baarle-Nassau. Toen ze wegreden bij een melding aan de Belgische kant zagen dat er een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden aan de Nederlandse kant van de Alphenseweg. Ze zagen dat de bestuurder weg wilde lopen en ze hielden hem staande. Ze vroegen hem naar zijn identiteit maar kregen al snel door dat hij een valse naam op gaf.

Aanhouding
Ze vroegen hulp van de Nederlandse Politie en een surveillance-eenheid van Team verkeer werd die kant op gestuurd. De zaak werd overgedragen aan de Nederlandse Politie. In de auto van de 48-jarige Belg troffen de agenten een vuurwapen, een ploertendoder en drugs in een verborgen ruimte. De verdachte werd aangehouden en de auto in beslag genomen. Uit een voorlopige speekseltest bleek dat de man drugs had gebruikt. Aan het bureau werd door een arts bloed afgenomen om dit verder te bewijzen. De man bleek in België niet terug gekeerd te zijn van proefverlof dus als de zaak bij ons afgehandeld is kan hij terug naar België om daar de rest van zijn straf uit te zitten.

To Top