112Vandaag

België

Festival Pukkelpop legt opbouw en ticketverkoop stil

Pukkelpop

De voorbereidingen voor Pukkelpop zijn stilgelegd. Het Belgische festival eist duidelijkheid van de regering over de precieze regels voor bezoekers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. In afwachting van meer helderheid is de opbouw van het vierdaagse festival en de ticketverkoop stilgelegd, meldt VRT.

Afgelopen maandag kondigde de Belgische regering het ‘Covid Safe Ticket-systeem’ aan, dat vanaf 13 augustus van start moet gaan. Volgens die regels mag je een evenement alleen bezoeken als je gevaccineerd bent of een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur bezit. Dat betekent voor een meerdaags festival als Pukkelpop dat bezoekers zich tussentijds moeten testen. In Nederland worden over soortgelijke regels nagedacht.

Pukkel zegt in een verklaring “erop te vertrouwen dat op korte termijn duidelijkheid zal worden verschaft”. Het festival staat gepland voor 19 tot en met 22 augustus en trekt doorgaans ook veel Nederlandse bezoekers.

To Top