112Vandaag

Noord-Brabant

Alcoholverboden ingevoerd in delen Tilburg en Noordwijk

cheers

Burgemeesters van Tilburg en Noordwijk hebben alcoholverboden ingevoerd na overlast die recent werd veroorzaakt.

In Noordwijk gaat het om een gedeelte van het strand waar je vanaf nu tussen 19.00 en 9.00 uur geen alcohol meer mag drinken, meldt Omroep West. Begin deze maand was het daar erg druk. “De coronaregels werden compleet genegeerd en de openbare orde werd verstoord”, schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad. De politie moest meerdere keren in actie komen. Ook geluidsapparatuur wordt nu verboden.

Het gemeentebestuur van Tilburg heeft een alcoholverbod ingesteld in het gebied rond de Piushaven, meldt Omroep Brabant. Daar mag je tussen 22.00 en 8.00 uur geen alcohol meer drinken. Vorig jaar kreeg de gemeente 200 klachten van omwonenden.

Gisteren werd bekend dat de gemeente Amsterdam werkt aan het tijdelijk inperken van alcoholverkoop op specifieke, drukke locaties.

To Top