112Vandaag

Binnenland

1607 nieuwe besmettingen, gemiddeld daling

coronatest
Stockfoto

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 1607 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 163 minder dan gisteren. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 1772 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 37 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een ‘inhaaleffect’ ontstaat.

Bij het RIVM werden 5 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 7 doden per dag, tegen 9 doden per dag een week eerder.

To Top