112Vandaag

Noord-Holland

Blijvend letsel bij vrouw (55) door schampschot tijdens overval

De politie is op zoek naar drie mannen die de bewoners van een huis aan Het Veer in Avenhorn met veel geweld overvielen. Bij die overval – in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 januari – ontstond een heftige worsteling tussen de bewoners en de overvallers. Daarbij viel een schot.

De vrouw raakte ernstig gewond door een schampschot in haar hals. Haar 57-jarige vriend raakte gewond aan zijn hoofd en schouder.

Worsteling
De bewapende daders – die uit waren op het geld van de slachtoffers – handelden uiterst gewelddadig en sloegen de bewoner terwijl hij lag te slapen. Toen het slachtoffer zich verdedigde en met de overvaller in gevecht ging, werd hij met een schemerlamp tegen zijn hoofd geslagen en bedreigden ze hem met de dood. Zijn vriendin liep een schampschot op in haar hals en houdt blijvend letsel over aan de overval. Hun huis is inmiddels goed beveiligd.

Beloning
De Hoofdofficier van Justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Signalement van drie mannen
De politie is op zoek naar drie mannen van zo’n 20 – 25 jaar oud. Eén van hen was zo’n 1.80m lang en had een breed postuur. De ander was zo’n 1.75m lang en had een normale lichaamsbouw. De derde overvaller was klein van stuk: zo’n 1.68 en had een lichte huidskleur. Tijdens de overval hadden de mannen zwarte gezichtsbedekking en droegen ze een hoody of capuchon.

Gebeten in vingers van overvaller
Tijdens de worsteling heeft de bewoner één van de overvallers in een houtgreep weten te nemen en hem vervolgens heel erg hard in één van zijn vingers gebeten. Het kan goed zijn dat de overvaller daarbij gewond is geraakt. Mogelijk is dat opgevallen bij mensen in zijn omgeving, bijvoorbeeld omdat hij in de dagen na de overval een pleister of verband droeg. Misschien heeft hij zich zelfs laten behandelen bij een dokter.

Gevlucht in auto
De daders zijn waarschijnlijk vertrokken in een auto en richting Alkmaar gereden. De politie wil graag weten van welk merk en type auto deze auto is en ook wiens eigendom het is.

Bijzondere hanger buitgemaakt
De overvallers hebben naast een paar honderd euro en een autosleutel, ook een bijzondere hanger buitgemaakt. Het is een door het slachtoffer bewerkte gulden uit 1963 van koningin Juliana met een Elviskuif.

Help de politie

Wie heeft informatie over de overvallers en of de auto?
Wie heeft informatie over het motief van de overvallers?
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

To Top